IFRAME VİRÜSÜ

Siteme benim bilgim olmadan çeşitli kodlar atılıyor bu sebeple ziyaretçilerin bilgisayarlarına trojan bulaştığı iletildi, sorun nedir? 


Yeni çıkan Ve Tehlike Arz Eden Bir Virus IFRAME EXPLOID yada IFRAME VIRUS 

Son zamanlarda büyük hızla yolunda yüreyen yeni virüs bir çok webmasterin sorunu oldu ve olmayada devam ediyor..
Bu virüs bir kere bilgisayarınıza bulaştıkdan sonra o bilgisayarla hangi sitenin ftp'sini açarsanız açın girdiğiniz ftp bilgilerini kaydederek, sitelere girip index.php , index.html , index.htm , default.asp 'in içlerine iframe kodu atıyor 

Ve Sadece www/public htm/ dizinine değil diğer bütün klasörülerin içinde bulunan index.php , index.html , index.htm , default.asp 'in içinede atıyor..

Virüs size nasıl bulaşır ? 

Başka kişinin sitesine bulaşmışsa ve sizde o siteye girdiyseniz üstelik hiç bir antivirüs yüklü değilse bilgisayarınıza; Bilinki o virüs artık sizinde bilgisayarınızda ve girdiğiniz bütün ftp'lere girmeye başlayacaktır.. 
Peki Virüs Sizin Bilgisayarınıza Bulaştı ve bunun farkına vardınız ne yapmamız gerekir ? 
Sadece ftp bilgilerinizi alabildiği için hemen dosyalarınızı pc'ye atıp içindeki iframe kodlarını silin ve tekrar ftp'den upload edin. Sonra hiç vakit kaybetmeden cpanel/plesk panelinize girin ve şifrenizi değiştirin. Bu işlemleri yaptıktan sonra sakın ftp'den giriş yapmayın. Çünkü ftp'den giriş yaptığınızda değiştirdiğiniz şifreyide alarak tekrar dosyalarıza iframe atmaya başlayacaktır.. Bu işlemleride yaptıktan sonra bilgisayarıza format atin.. 

Virüs Bana bulaşmadı Nasıl korunabilirim ? 
Filezilla veya cuteftp kullanarak serverinize bağlanın, index.php ,index.htm, index.html, default.asp Bütün klasörlerdeki bu saydığımız uzantılı sayfalarınızın chmod değerlerini 444 yapın. Bilgisayarınıza Nod32, Panda veya Kaspersky kurun ( Biz Kaspersky tavsiye ediyoruz ) Bilgisayarınızı güvene alın. Her ftpye girdikten sonra direk cpanelden yada plesk paneden girerek ftp şifrenizi değiştirin. Birde bilgisayarınıza Ad-Aware SE Personal 'i kurun iki günde bir tarama yaptırın. 

********************************************************** 

Herhangi bir web sayfanızdan virüs önce bilgisayarınıza sızıyor ve daha sonra FTP benzeri program ile sitenize bulaşıyor. Haliyle bu şekilde her yere yayılmaya başlıyor. virüs bi süre sonra masaüstünüze update.exe diye bi virüs ekleyip pc'ye zarar vermeye başlıyor. 

Çözüm için ne yapabiliriz? Öncelikle ilgisayarınızda dosya bulma menüsünden cd Win.Agent.pz(ntos.exe) bulduğunuzda hemen silin. Daha sonra antitrojan ve antivirüsler ile bilgisayarınızı tarayın. Bu işlemlerden sonra FTP'yi kullanıp dosyaları kontrol edin. 
Diğer bir alternatif olarak; Sitenizde bulunan dosyaları FTP yoluyla bilgisayarınıza indirip belirtilen iframe kodlarının olup olmadığını kontrol kontrol ederek virüs taramasından geçirin. Güvende olduğunuzu hissediyorsanız Daha sonra dosyaları FTP'den tekrar sitenize atın. Yada Cute FTP kullanıyorsanız Ctrl-F kısayılu ile arama menüsünü açarak sitenizte 81.95.145.240 ip numarasını arayın. 
işlem sonucu dosyaların cmod ayarlarını kontrol ederek ilgili dosyaların ayarlarını 444 yapın. 
Ayrıca tarayıcı olarak Firefox kullanmanın bu tip saldırıları önleyeceğini düşünüyoruz. 
Son zamanlarda adres kısmı biraz değişikliğe uğradı.Fakat bu kod genelde sayfanın en sonunda olur. yani den sonra yada önce. Kodu tamamen silip kaydetmeniz yeterli olacaktır.Ama eğer bilgisayarınızda bir antivirüs yoksa (avast yada nod32) bu iki programdan birini yükleyip tarama yaptırın. 
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?